Στα χαρακώματα Σπαθής και Μίχαλος με αφορμή τις εκλογές στην Ε.Ε.Δ.Ε.Ε. 

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν για την μετάθεση για τον Δεκέμβριο των εκλογών της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εµπορικού Επιµελητηρίου, οι οποίες ήταν να διεξαχθούν την Παρασκευή 1η Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Κωνσταντίνο Μίχαλο και αναφέρει τα εξής:

 

Αγαπητέ Πρόεδρε,

μετά από τη σημερινή μου τυχαία ανακάλυψη στο διαδίκτυο περί της μετάθεσης των εκλογών της Ε.Ε.Δ.Ε.Ε. νοιώθω ιδιαίτερα απογοητευμένος για την σχέση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Θεωρώ απαράδεκτο να μαθαίνουμε εδώ στην Κεφαλονιά περί μετάθεσης των εκλογών και η Κεντρική Ένωση της οποίας προΐσταστε να μην μας έχει ενημερώσει έγκαιρα. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης είναι νησιωτικό Επιμελητήριο και οι μετακινήσεις στην Αθήνα απαιτούν πολλά έξοδα για τα μέλη του Δ.Σ. που θα έρχονταν για τις εκλογές, χρήματα που όπως πολύ καλά ξέρετε, δεν υπάρχουν.

Η μη ενημέρωσή μας από εσάς αποτελεί «φιάσκο», τα δε χρήματα που χάθηκαν από τα εισιτήριά μας και την διαμονή μας στην πρωτεύουσα αποτελούν ένα ακόμη χτύπημα για τους επαγγελματίες Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που με πολύ κόπο πληρώνουν τη συνδρομή τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία εκ μέρους σας, ακόμη και αν έχει την αποκλειστική ευθύνη ο αρμόδιος Υπουργός, αφού υποτίθεται ότι συνεργάζεστε για το καλό όλων μας. Η «απραξία» σας πάνω σε αυτό το θέμα με έχει στενοχωρήσει αφάνταστα και απαιτώ να ζητηθούν ευθύνες, διότι δεν είναι σωστό αν κάτι δεν το ελέγχουμε να το καταστρέφουμε.

Οι εκλογές δεν αναβάλλονται, δεν ακυρώνονται και δεν μετατίθενται δύο ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους. Είστε ο συνδετικός κρίκος της κυβέρνησης και όλων εμάς που σας στείλαμε σε αυτή τη θέση που κατέχετε αυτή την ώρα και οφείλατε να μας προστατέψετε ενημερώνοντάς μας.

Υ.Γ. Ελπίζουμε μέχρι την προσεχή Παρασκευή που θα διεξαχθούν οι εκλογές να μας έχετε ενημερώσει επίσημα ότι δεν θα διεξαχθούν!

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Σταύρος Σπαθής