Στο «Διήμερο παραδοσιακής τέχνης» στη Ζάκυνθο το Επιμελητήριό μας 

«Διήμερο παραδοσιακής τέχνης» πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο «Enhancement Extroversion on Culture, Folkloric and Gastronomic Tourism», Ιnterreg IPA CBC Programme Greece – Albania 2014-2020.

Το πρόγραμμα EXTRO -CULT υλοποιείται με εταίρους το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που είναι και ο επικεφαλής εταίρος, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Καστοριάς «Μύησις», το «Θέατρο τση Ζάκυνθος», το Δήμο Πόγραδετς  και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών  Τυράνων. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο συναντήσεις στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και στην Καστοριά ενώ το διήμερο στη Ζάκυνθο αποτέλεσε τη συνέχεια των συναντήσεων αυτών. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  στο  υπαίθριο θέατρο της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου σ Ζακύνθου,  με συνδιοργανωτές τους πολιτιστικούς συλλόγους «Θέατρο τση Ζάκυνθος» και  «Φιόρο του Λεβάντε». Ο Κώστας Καποδίστριας και η ομάδα του από  το «Θέατρο τση Ζάκυνθος»   παρουσίασαν τη παραδοσιακή «ομιλία» του Νίκου Καρατζά, «Η Κακκάβα», ενώ το χορευτικό συγκρότημα και  ο υπεύθυνος αυτού, Θανάσης Λυμούρης, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της  Ζακύνθου.

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. και οικονομικός επόπτης, Γιώργος Λασκαράτος, καθώς και οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου Ελένη Λουκέρη   και  Δέσποινα Λάσκαρη. Την αποστολή του Επιμελητηρίου συνόδευσε ο χορευτικός σύλλογος «ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ»  με το χοροδιδάσκαλο, Σταύρο Παναγόπουλο. Ευχαριστούμε θερμά τους  κ.κ. Κώστα Καποδίστρια και Θανάση Λυμούρη, για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία. Επίσης  ευχαριστούμε ιδιαίτερα το σύλλογο «ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ» και τον Πρόεδρό του, Σπύρο Γερολυμάτο  για τη συμμετοχή και την άψογη παρουσίαση. Το έργο Εxtro-Cult είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα  που έχει εν τη γεννέση του στοχεύσει στην ουσία  και έχει ήδη  αποφέρει απτά αποτελέσματα τόσο στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και στη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των λαών. Το αποτέλεσμα οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι όλοι υπεύθυνοι έργου  από κάθε εταίρο, είναι άνθρωποι με όραμα, αγάπη για το πολιτισμό και εμπειρία στη τοπική αυτοδιοίκηση και στον επιμελητηριακό θεσμό.

 

Από το γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου