Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου μας 

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ένα ακόμη διοικητικό συμβούλιο, όπου δύο ήταν τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Το πρώτο αφορούσε την γιορτή που θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριό μας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, η οποία θα συνδυαστεί με την βράβευση της πρώην Υπουργού Οικονομικών, συμπατριώτισσά μας, Λούκα Κατσέλη. Ο Σταύρος Σπαθής ζήτησε από όλους τους συμβούλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε η γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου να είναι ισάξια ή ακόμη καλύτερη από ανάλογες άλλων Επιμελητηρίων της χώρας. Η βράβευση της κας Κατσέλη αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο γεγονός. Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου, Σταύρου Σπαθή, αναμένονται να έρθουν στην Κεφαλονιά τουλάχιστον δύο αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, αρκετοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, αλλά και κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής τον Υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα. Στην γιορτή των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου μας έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν πάνω από 15 πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας συν τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Οικονομικό Επόπτη της ΚΕΕ και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτη Δαμούλο. Ο συμπατριώτης μας, Γιάννης Βουτσινάς, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν ότι θα παραβρεθούν στην Κεφαλονιά. Παράλληλα με την γιορτή θα γίνει ημερίδα αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και τον Εξωδικαστικό όπου θα μιλήσει ο Γ.Γ. του Υπουργείου, Φώτης Κουρμούσης και η αρμόδια για αυτά τα θέματα συνεργάτης του, Σουζάνα Κλιμεντίδου.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την Α αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019 και την κύρωση του προϋπολογισμού του 2020. Εκεί ο Οικονομικός Επόπτης, Γιώργος Λασκαράτος και ο διευθυντής, Νεκτάριος Βαβάσης ανέφεραν ότι τα έσοδα του Επιμελητηρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2019 ήταν κατά 107.000 περισσότερα από τα έσοδα ολόκληρου του 2018. Η πολιτική που ακολούθησε η διοίκηση Σπαθή απέφερε καρπούς και οι επαγγελματίες των νησιών μας έδειξαν ότι αγκαλιάζουν και πάλι το Επιμελητήριο. Τα δύο θέματα ψηφίστηκαν σχεδόν ομόφωνα (ψήφισε η παράταξη του Σπύρου Γασπαρινάτου), αφού καταψήφισε μόνο ο Παναγής Τζαννάτος μόνο και μόνο επειδή είναι θέση της παράταξής του να μην ψηφίζει ποτέ τον προϋπολογισμό. Τα έσοδα του 2018 ήταν 205.456,85 ενώ του 2019 ως τώρα είναι 312.873,65 ευρώ. Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Σπαθής δήλωσε: «Είναι μεγάλο επίτευγμα να αυξήσουμε τα έσοδα του Επιμελητηρίου, χωρίς να γίνει η αντίστοιχη αύξηση στα έξοδα, τα οποία είναι μετρημένα και απολύτως τα απαραίτητα για την καλή λειτουργία του Επιμελητηρίου μας. Αυτό δείχνει ότι οι συνάδελφοί μας εκτιμούν το όποιο έργο κάνουμε και πληρώνουν την ελάχιστη συνδρομή των 10 ευρώ, που εμείς είχαμε προτείνει να γίνει ως αντιπολίτευση το 2014. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή μας προσκαλώ όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες των νησιών μας να δώσουν το παρών στην μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου στο Αργοστόλι».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου