TI AΠAITEITAI ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ! 

 

932929927934921924913_922913921_928927932913

 

H δν/ση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κεφαλλονιάς μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση που ισχύει από 23/10/12, από εδώ και πέρα, εκτός των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην προαναφερόμενη υπουργική απόφαση για την διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, απαιτούνται επιπλέον:

Α) Διάγραμμα ροής (όπως αποτυπώνεται στις σχετικές μελέτες HAACP ή όπως προκύπτει από σχετικούς οδηγούς ορθής υγιεινής)

Β) Μελέτη HAACP ( για τις επιχειρήσεις παρασκευής, αλλά και για τις επιχειρήσεις που διανέμουν/αποθηκεύουν τρόφιμα και ποτά)

Επίσης, η υπηρεσία μας υπενθυμίζει ότι οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων και το προσωπικό τους θα πρέπει να εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κείμενης εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα σχετικά εκπ/κά σεμινάρια  που διοργανώνονται μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Φ.Ε.Τ.(www.efet.gr)