Το Επιμελητήριό μας τιμήθηκε από το Ελληνο-σερβικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδας 

Για πρώτη φορά στα χρονικά το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης μετείχε στις εργασίες του Ελληνο-Σερβικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδος, όπου το εκπροσώπησαν ο Γραμματέας του, Χρήστος Καμπανός και ο διορισμένος από το Δ.Σ., Διονύσης Μπάλδος.  

Το Επιμελητήριό μας ήταν τιμώμενο Επιμελητήριο  και έτυχε φιλοξενίας και υποδοχής σε υπερθετικό βαθμό, με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, Ευριδίκη Κουρνέτα, να έχει συνομιλία περίπου 20 λεπτών με τον Χρήστο Καμπανό και τον Διονύση Μπάλδο τονίζοντας ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μπορούν να γίνουν τουριστική ατμομηχανή, αναφορικά με τους Σέρβους τουρίστες στα Ιόνια Νησιά. Ο κ. Καμπανός έκανε αναφορά τόσο στα προϊόντα που παράγουν τα νησιά μας, όσο και στον θρησκευτικό Τουρισμό. Στο περιθώριο του Φόρουμ αυτού ο πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Μπάνε Πρέλεβιτς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καμπανό για την εκεί παρουσία του, του ανέφερε το ενδεχόμενο του χρόνου το Φόρουμ να γίνει στην Κεφαλονιά, κάτι που ο κ. Καμπανός δεν απέκλεισε, μια και χρειάζεται απόφαση του Δ.Σ. Μετά το τέλος των εργασιών ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου μας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήταν πρωτόγνωρο για εμάς ως Επιμελητήριο όχι μόνο να βρεθούμε σε αυτό το Φόρουμ, αλλά και να μας τιμήσουν. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης μπήκε στο χάρτη των Βαλκανίων ξεκινώντας από την Σερβία. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο, Κώστα Γεωργάκο, αλλά και τον πρόξενο της Σερβίας, Μπάνε Πρέλεβιτς, για την τιμή που μας έκαναν. Πιστεύω ότι του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει στην Κεφαλονιά. Ως Επιμελητήριο βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κάνουμε σταθερά βήματα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τους επαγγελματίες των νησιών μας».

Στις διήμερες εργασίες του Φόρουμ προέκυψαν πολύ καλές συμφωνίες, κυρίως στο τουριστικό κομμάτι, αφού στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους Δήμους και Επιμελητήρια της Σερβίας, καθώς και πολλοί τουριστικοί πράκτορες. «Το φόρουμ αποτελεί μία καλή αρχή για να ξεκινήσουν να επισκέπτονται περισσότεροι Έλληνες τη Σερβία», σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Σερβικού Εμπορικού, Βιομηχανικού, Τουριστικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος και πρόσθεσε: «Από την άλλη θεωρούμε ότι οι Σέρβοι πρέπει να μάθουν ότι στην Ελλάδα δεν έρχεσαι μόνο για τη θάλασσα και τον ήλιο, ότι είναι πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Στόχος είναι να αυξηθούν οι επισκέψεις και από τις δύο πλευρές. Η Σερβία, εκτός από το Βελιγράδι, έχει ομορφιές, μυστικούς προορισμούς που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μπορούμε να τους ανακαλύψουμε με μικρό κόστος. Οι Σέρβοι, για να επιτευχθεί αμφίπλευρη αύξηση στο τουριστικό ισοζύγιο, πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα και τους χειμερινούς μήνες». Το παρόν στο Φόρουμ αυτό έδωσαν αρκετοί Βουλευτές από την Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στελέχη από μεγάλες επιχειρήσεις της Μακεδονίας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου