ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΩΝ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ Ε9 

To EBEKI ενημερώνει ότι:

 

 

1)Δόθηκε παράταση  για την υποβολή του Ε9 μέχρι τις 18 Απριλίου 

 

 

2)Παράταση δόθηκε στην προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2007 σε αυτούς με γεωργικό εισόδημα ή εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης. Αυτοί που ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν μέχρι την 1η Απριλίου πήραν παράταση μέχρι 9/4/08. 

 

3) Από τις 10 Απριλίου όλα τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής που πουλάνε κρέας, στις αυτοκόλλητες ετικέτες που εκδίδουν οι ζυγαριές και τοποθετούνται στη συσκευασία ,είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται η προέλευση του κρέατος με διαφορετική ένδειξη για τα κρέατα που προέρχονται από την Ελλάδα, τις χώρες της Ε.Ε. και τις τρίτες χώρες, το είδος του ζώου, το βάρος, η τιμή πώλησης και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης.

 

Τα σχετικά στοιχεία είναι, επίσης ,υποχρεωτικό να κρατιούνται για ένα έτος και να τίθενται υπ όψιν των ελεγκτικών αρχών. Κατά των παραβατών θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον Αγορανομικό Κώδικα και τις ισχύουσες διατάξεις

 

Η παραπάνω κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, ικανοποιεί αίτημα των κτηνοτρόφων και λήφθηκε μετά από μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των κρεοπωλών.