ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 68Η ΘΕΣΗ! 

9

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 68Η ΘΕΣΗ!

 

Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό “Forbes”, χώρα μας. στη λίστα με τις καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις, κατρακύλησε φέτος κατά πέντε θέσεις!

Ανάμεσα σε  134  χώρες κατέλαβε την 68η θέση, λαμβάνοντας τη χειρότερη βαθμολογία(!) στους επιμέρους δείκτες που αφορούν στην προστασία των επενδυτών (120ή), στη γραφειοκρατία (117η), στην απόδοση της χρηματαγοράς (81η) και στην καινοτομία (77η). Καλύτερη επίδοση εμφάνισε στη νομισματική ελευθερία (28η), στην προσωπική ελευθερία (32η), στην τεχνολογία (44η) και στα δικαιώματα ιδιοκτησίας (50ή).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψηλότερα στην κατάταξη από τη χώρα μας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Γκάνα, η Ρουάντα και η Μποτσουάνα!

Στη γειτονιά μας:Η Κύπρος βρίσκεται στην 28η θέση, τα Σκόπια κατατάχθηκαν στην 35η θέση, η Βουλγαρία στην 47η, η Τουρκία στην 54η και η Αλβανία στην 64η θέση.

Παγκοσμίως, ως η καλύτερη χώρα για τους επιχειρηματίες αναδείχτηκε ο Καναδάς, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι ΗΠΑ, βρέθηκαν μόλις στην 10η θέση!

Τα μεγάλα «υπέρ»του Κανάδα είναι η προστασία των επενδυτών, τα πολύ χαμηλά επίπεδα διαφθοράς, η ανυπαρξία της γραφειοκρατίας