ΚΕΡΔΙΖΕΙ «ΕΔΑΦΟΣ» Η ΦΕΤΑ!
Οι Έλληνες εξακολουθούν να κατέχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση τυροκομικών και οι Γάλλοι συνεχίζουν να είναι δεύτεροι !Το (θαυμάσιο), όμως, ροκφόρ τους κινδυνεύει να χάσει το θρόνο του από τυριά ελληνικής και ιταλικής προέλευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της Γαλλίας, η φέτα και η μοτσαρέλα αύξησαν το μερίδιό τους στη γαλλική αγορά κατά 10%! Οι πωλήσεις της γραβιέρας και του ροκφόρ αυξήθηκαν μόλις κατά 2,3%, ενώ του καμαμπέρ μειώθηκαν κατά 2,6%,το 2009. (Κατά τα φαινόμενα, οι Γάλλοι, έχουν συνηθίσει τη γεύση της φέτας και εκτίμησαν την προσιτή τιμή της-δίχως να σημαίνει αυτό ότι έχουν εγκαταλείψει τις πατροπαράδοτες συνήθειές τους!)