ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ PRC-THR-MRB 

Ο κ. Α. Παντελειός εκπροσωπώντας το Επιμελητήριό μας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στην Κέρκυρα στις 26/2/07 με τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας PRCTHRMRB κ. Κουρή  που έχει αναλάβει μετά από Διεθνή διαγωνισμό την «ταυτοποίηση» του Ελληνικού Τουρισμού. Οι εκπρόσωποι των Φορέων που παραβρέθηκαν στην Κέρκυρα-μαζί με άλλους που συμμετείχαν με τηλε-διάσκεψη-κατέθεσαν την άποψή τους όσον αφορά την «ταυτότητα» των επισκεπτών μας, για ποιους λόγους μας επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους. Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων ήταν η τρίτη κατά σειρά Περιφέρεια-προηγήθηκαν της Δ. Μακεδονίας και του Αιγαίου.

 

Τέθηκαν αρκετές ερωτήσεις με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο και στο τέλος της διαδικασίας εξήχθησαν και τα πρώτα συμπεράσματα. Από τις απαντήσεις και την σχετική συζήτηση προέκυψε, λοιπόν, ότι κυρίως μας επισκέπτονται για ήλιο και θάλασσα.( όχι μόνο στην Περιφέρειά μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα).Ο «πολιτιστικός Τουρισμός» και ο «περιηγητικός» ακολουθούν, αλλά σε μεγάλη απόσταση.

 

Οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας επισκέπτονται σε αυτή την φάση τις Περιφέρειες της χώρας και συλλέγουν στοιχεία ( θα ακολουθήσει η επεξεργασία) και μέσα περίπου σε ένα έτος θα έχουν ολοκληρώσει την όλη διαδικασία.