2018-07-18-ΣΧΟΛΙΟ ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

 

         

          Όταν ασχολείσαι επί 28 χρόνια με το Αθλητικό Ρεπορτάζ, μοιραία κάπου αποκόπτεσαι από αρκετές άλλες δραστηριότητες και τομείς της ζωής. Πάντοτε,βέβαια, πάλευα για το αντίθετο και νομίζω ότι κάτι έχω καταφέρει.

          

Μόλις διάβασα, λοιπόν, για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου και μάλιστα στον τόπο γέννησης μου, ενθουσιάστηκα.

 

Απίστευτες οι Κεφαλλονίτικες γεύσεις και οι μυρωδιές των φαγητών:κρεατόπιτα,βακαλαόπιτα,αλιάδα,λαγός-σάλτσα,ριγανάδα,στραπατσάδα,τσιγαρίδια και τόσα άλλα.

 

Όνειρο τα γλυκά μας: αμυγδαλόπιτα, καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο, πάστες διάφορες.

 

Τι να πει κανείς και για το σήμα κατατεθέν μας, τις μάντολες (κόκκινες πάντα παιδιά, αλλού τις κάνουν καφέ…).

 

Όσο για το κρασί, την αγαπημένη μας Ρομπόλα; Υποκλίνομαι, με μία προσωπική-υποκειμενική παρατήρηση: Να είναι γλυκόπιοτη, ευχάριστη στη γεύση και δροσερή, πολύ δροσερή.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

 

          Όχι, δεν είναι πανηγυράκι αυτό που θα γίνει στο Ληξούρι στις 19 και 20 του μήνα. Κάθε άλλο. Πόσοι και πόσοι τουρίστες δεν επιλέγουν κάποιο τόπο διακοπών λόγω των γεύσεων και των γαστρονομικών απολαύσεων; Ή επειδή τους αρέσουν τα γλυκά και τα κρασιά μιας περιοχής ή ενός νησιού;

 

Το πρωτότυπο αυτό Φεστιβάλ θα πρέπει να πετύχει. Θα είναι μια διαφήμιση για τον τόπο μας. Ας βάλουν όλοι τα δυνατά τους. Με σεβασμό στον εγχώριο και ξένο Τουρισμό ,ώστε να βγει η Κεφαλονιά νικήτρια και στον τομέα της γεύσης  και του κρασιού. Να βγει νικήτρια και στη διασκέδαση και το κέφι, καθώς όπως πληροφορούμαι θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, αλλά και γνωστότατο γκρουπ.

 

Ας προσπαθήσουν όλοι μαζί: Επιμελητήριο, τοπικοί φορείς , Αρχιμάγειροι, Οινοπαραγωγοί.

 

Να κερδίσουν το στοίχημα, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και η ιδέα αυτή να γίνει ετήσιος θεσμός. Γιατί όχι;

 

24-07-2018:         ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ  ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ                                              

Νίκος Γιαννόπουλος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Ενημέρωσης ΕΡΤ

 

 

 

ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

   ΤΕΛΙΚΆ ΆΡΕΣΕ ΠΟΛΎ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ Η ΙΔΈΑΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΆΣ & ΙΘΆΚΗΣΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΏΣΕΙ ΣΤΟ ΛΗΞΟΎΡΙ ΤΟ 1ΟΦΕΣΤΙΒΆΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑΣ ΚΑΙ ΟΊΝΟΥ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΓΈΜΙΣΕΑΣΦΥΚΤΙΚΆ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΎΟ ΗΜΈΡΕΣ ΑΠΌΧΙΛΙΆΔΕΣ ΚΌΣΜΟΥ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙΠΑΡΙΣΤΆΜΕΝΟΙ ΈΖΗΣΑΝ ΚΆΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ.

ΈΞΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΊ,ΤΡΕΙΣΑΚΌΜΗ ΜΕ ΛΆΔΙ ΚΑΙ ΜΈΛΙ,ΈΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΌΣΜΕ ΣΑΠΟΎΝΙΑ ΚΑΙ ΒΌΤΑΝΑ,ΔΎΟ ΙΔΙΟΚΤΉΤΕΣΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΊΩΝ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆΚΕΦΑΛΟΝΊΤΙΚΑ ΠΡΟΙΌΝΤΑ ΣΥΝΈΘΕΣΑΝ ΤΟΠΑΖΛ.

ΑΚΟΎΣΤΗΚΑΝ,ΕΠΊΣΗΣ,ΩΡΑΙΌΤΑΤΑΚΕΦΑΛΟΝΊΤΙΚΑ-ΚΑΙ ΜΗ-ΤΡΑΓΟΎΔΙΑ ΑΠΌ ΤΗΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΉ ΛΗΞΟΥΡΊΟΥ,ΠΡΟΣΦΈΡΘΗΚΑΝ ΣΕΌΛΟΥΣ ΚΡΑΣΙΆ,ΚΕΡΆΣΜΑΤΑ,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆΓΛΥΚΆ,ΜΆΝΤΟΛΕΣ,ΛΟΥΚΟΥΜΆΔΕΣ,ΡΙΓΑΝΆΔΑΚΑΙ ΠΟΛΛΆ-ΠΟΛΛΆ ΑΚΌΜΗ.

ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΊΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΌΛΟΙ ΟΙΕΚΘΈΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΉΤΑΝΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΦΙΛΙΚΟΊ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΊ ΜΕΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΚΙ ΈΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΈΞΩ ΤΟ ΚΑΛΌΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΈΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΆΣΜΑΣ.

ΟΙ ΑΡΧΙΜΆΓΕΙΡΟΙ ΈΒΑΛΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΤΟΧΕΡΆΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΙΣΤΆΜΕΝΟΙΔΟΚΊΜΑΣΑΝ ΩΡΑΊΕΣ ΓΕΎΣΕΙΣ.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΈΣΤΊΜΗΣΑΝ,ΕΠΊΣΗΣ,ΟΡΙΣΜΈΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣΚΑΙ ΟΡΙΣΜΈΝΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΒΆΛΕΙ ΤΗΝΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΆ ΤΗΣΓΕΎΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ.

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΨΈΜΑ ΝΑ ΠΟΎΜΕ,ΌΤΙ ΉΤΑΝ ΜΙΑΚΑΛΉ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΓΙΑ  ΌΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΤΌΣΟΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ,ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ ΝΑΔΟΥΛΈΨΟΥΝ ΠΟΛΎ-ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ.

ΜΕ ΧΑΡΆ ΜΆΘΑΜΕ ΌΤΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΗ ΑΥΤΉΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΊ ΚΑΙ ΘΑΓΊΝΕΤΑΙ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ,ΤΟΝ ΙΟΎΛΙΟ,ΣΤΟΛΗΞΟΎΡΙ.

ΜΕ ΑΚΌΜΗ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣΙΔΈΕΣ,ΕΚΠΛΉΞΕΙΣ,ΓΕΎΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΈΣΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΎ.

ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΤΟ ΞΕΚΊΝΗΜΑ ΉΤΑΝΘΕΤΙΚΌΤΑΤΟ ΚΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΙΣΤΏΝΕΤΑΙ ΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΚΙ ΌΣΟΙ ΈΒΑΛΑΝ ΚΆΠΟΙΟΛΙΘΑΡΆΚΙ ΓΙΑ ΤΟ 1Ο ΦΕΣΤΙΒΆΛΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑΣ ΚΑΙ ΟΊΝΟΥ.ΝΊΚΟΣ ΓΙΑΝΝΌΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΕΡΤ