ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ! 

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!

 

Τα Βρετανικά Ταχυδρομεία πραγματοποίησαν πρόσφατα έρευνα συγκρίνοντας τις τιμές για επίσκεψη σε αξιοθέατα, σε εστιατόρια, και προϊόντα που ενδεχομένως να αγοράσει κάποιος όταν πάει διακοπές( και όχι σε τιμές πακέτων και ξενοδοχείων) ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς  προορισμούς των κατοίκων της χώρας.

 

 Το πρώτο γεγονός που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι δύσκολα μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.

 

Εν τούτοις, στην Πορτογαλία φαίνεται ότι εφαρμόζεται εντονότερα από ότι στο παρελθόν το ΅Value for money” (στα εστιατόρια).Οι τιμές των γευμάτων στην Πορτογαλία μειώθηκαν κατά 47% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 φθάνοντας για μια τετραμελή οικογένεια περίπου στα 32,60 ευρώ. Στην έρευνα σημειώνεται, επίσης, ότι πτώση της τάξεως του 20% υπάρχει και στις τιμές στην Κύπρο, ενώ η Ελλάδα αν και παρουσιάζει  πτώση τιμών 17% βρίσκεται ακόμη ανάμεσα στους πιο ακριβούς προορισμούς, καθώς συγκρινόμενη με τη Γαλλία προκύπτει ότι σε ορισμένα προϊόντα είναι πιο ακριβή από αυτήν.(Στην Γαλλία σημειώθηκε αύξηση τιμών κατά 33%!.Σε άλλα προϊόντα, φυσικά, είναι φθηνότερη). Στην Τουρκία τα εστιατόρια ήταν σχεδόν κατά 13% πιο ακριβά λόγω ισοτιμίας της λίρας Τουρκίας με τη λίρα Αγγλίας. Έτσι, τα Βρετανικά Ταχυδρομεία συμβουλεύανε τους ταξιδιώτες στην Τουρκία να κάνουν προσεκτικούς υπολογισμούς στον προϋπολογισμό τους για τις διακοπές.

 

Θα πρέπει, εν τούτοις, να σημειώσουμε ότι η επιλογή τουριστικού θέρετρου από τους Βρετανούς εκδρομείς θα πρέπει να χαρακτηριστεί μάλλον «ανελαστική».Από μια νέα δημοσκόπηση από τουριστικό πράκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου, προκύπτει ότι περισσότερο από  το ένα τρίτο των εκδρομέων, που πηγαίνουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο πάντα επιλέγουν το ίδιο θέρετρο για τις διακοπές τους! Η έρευνα έδειξε ότι το 36% των ταξιδιωτών που πηγαίνουν στο εξωτερικό πάντοτε επιλέγει το ίδιο θέρετρο, με το 24% αυτών να δηλώνει ότι “αντιπαθεί την αλλαγή”. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε  1.926 παραθεριστές  από το sunshine.co.uk. Το 36% των εκδρομέων, που υποτίθεται ότι επιλέγουν τα ίδια θέρετρα κάθε χρόνο, στη συνέχεια ρωτήθηκε «γιατί δεν ερευνήσατε για διακοπές και αλλού;” και 1 στους 4 δήλωσε ότι αντιπαθεί την αλλαγή, ενώ το 51%, ανάφερε ότι δε θα πήγαιναν αλλού σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να πάνε στο αγαπημένο τους μέρος. Από το 36% που επιλέγουν το ίδιο θέρετρο κάθε χρόνο, 1 στους 5 δήλωσε ότι διατήρησε ακόμη και την κράτηση στο ίδιο ξενοδοχείο. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πηγαίνουν σε διαφορετικό μέρος κάθε χρόνο και από αυτό το 11%, το 31% δήλωσαν ότι επισκέπτονται την ίδια χώρα κάθε χρόνο, αλλά ήδη έχουν δοκιμάσει διάφορα θέρετρα και το 22%(του 11%) δήλωσε ότι εναλλάσσουν κάθε χρόνο διάφορα αγαπημένα τους μέρη!