ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ! 

tei_ioniwn_nhswn

Στις 09/02/12 ενημερωθήκαμε μέσω ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ότι επίκειται συνεργασία  του Τ.Ε.Ι.με τον Δήμο Κεφαλονιάς σε θέματα τουριστικής προβολής του νησιού. Στο προαναφερόμενο Δελτίο Τύπου (του Τ.Ε.Ι.)  κοινοποιείται η « προκαταρκτική ηλεκτρονική αλληλογραφία που αντηλλάγη μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Κεκάτου, Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Ναπολέοντος Μαραβέγια, η οποία καταρχάς προβλέπει τη διοργάνωση Ημερίδας για τον Τουρισμό στην Κεφαλλονιά και στη συνέχεια την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα Τουριστικής Προβολής του νησιού».

Παρακαλέσαμε τον κ. Αγησίλαο Κονιδάρη να μας ενημερώσει για το τί ακολούθησε στη συνέχεια. Ο κ.Κονιδάρης είχε την καλοσύνη να συντάξει και να μας στείλει το παρακάτω σημείωμα:

«Μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Κεκάτου, έγινε μια πρώτη συνάντηση σε τακτική συνεδρίαση της Τουριστικής επιτροπής ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Α. Κονιδάρης και Ν. Μπούκας) και της Τουριστικής Επιτροπής. Εκεί διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας των Τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και της Τουριστικής Επιτροπής. Έγινε μια αρχική παρουσίαση από τον κ. Κονιδάρη των δυνατοτήτων συνεργασίας που υπάρχουν και δόθηκε ραντεβού για επόμενη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής όπου ο κ. Κονιδάρης ανέλαβε να παρουσιάσει συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας. Έτσι και έγινε. Παρουσιάστηκε και κατατέθηκε ένα ευρύ πρόγραμμα συνεργασίας το οποίο συζητήθηκε στην Τουριστική επιτροπή και εγκρίθηκε ομόφωνα. Εκτός αυτού, τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής έκαναν και κάποιες επιπλέον προτάσεις συνεργασίας καθώς και μικρές προσθήκες/τροποποιήσεις σε κάποιες από τις αρχικές προτάσεις που κατατέθηκαν από τον κ. Κονιδάρη.

Εν τέλει ,συμφωνήθηκε ότι σε συνεδρίαση της Τουριστικής επιτροπής εντός του Μαρτίου θα κατατεθεί το ολοκληρωμένο και τελικό σχέδιο συνεργασίας που θα είναι προϊόν όλων των εποικοδομητικών συζητήσεων που προηγήθηκαν. Το σχέδιο συνεργασίας θα δημοσιοποιηθεί και θα βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση μεταξύ των φορέων του Τουρισμού στο νησί μας, ώστε να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες.

Επίσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί, με τη συνεργασία των δύο φορέων, επίκαιρο συνέδριο τουρισμού όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Στο συνέδριο θα γίνουν επίσης σημαντικές ομιλίες και ενημερώσεις από στελέχη των δύο φορέων.

Το κλίμα σε όλες τις συζητήσεις είναι εξαιρετικό και γίνεται ένας γόνιμος διάλογος που στόχο έχει να προωθήσει τη συνεργασία και να βελτιώσει το Τουριστικό προϊόν της Κεφαλλονιάς.»

Υ.Γ Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση !Το Επιμελητήριο εδώ και πολύ καιρό ελπίζει και προσδοκά την συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα Δημοσίων σχέσεων (τουλάχιστον) και την τοπική κοινωνία με αρχική επιδίωξη την δημιουργία «πακέτου Δημοσίων Σχέσεων» για τον Νομό γενικά, αλλά και για επιμέρους κλάδους! Εύχεται ,φυσικά, η συνεργασία ανάμεσα στους δυο φορείς(Τ.Ε.Ι και Τουριστικής Επιτροπής) να αποδειχθεί γόνιμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του!