ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ Η Π.Ι.Ν. ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ VORPOMMERN-RUGEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! 

ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ Η Π.Ι.Ν. ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ VORPOMMERNRUGEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

 

Συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) και της Περιφέρειας Vorpommern-Rugen της Γερμανίας αποφασίστηκε στη σύσκεψη εργασίας που έγινε στην Κέρκυρα(08/09/12) με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Χ. Φούχτελ, του αναπληρωτή περιφερειάρχη της Περιφέρειας, της αντιδημάρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Bergen, καθώς και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Π.Ι.Ν., του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών.

 

Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος διάλογος και ο κ. Φούχτελ ανάφερε ότι στη συνάντηση τέθηκαν τα θεμέλια της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο Περιφέρειες , υπογραμμίζοντας ότι ο Πολιτισμός των Ιονίων Νήσων θα αποτελέσει τον δίαυλο για την ανάπτυξη των σχέσεων και, ιδιαιτέρως, η Μουσική!

 

Μέσα σε τέσσαρες εβδομάδες  θα σταλεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το Σχέδιο Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Π.Ι.Ν. και της Περιφέρειας Vorpommern-Rugen της Γερμανίας,   θα διαμορφωθεί ,στη συνέχεια το τελικό Πρωτόκολλο και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη ,σε αυτές τις περιπτώσεις, διαδικασία.

 

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σ. Σπύρου τόνισε ότι η προαναφερόμενη συνεργασία θα βοηθήσει να ανοιχτούν νέοι δρόμοι και ευκαιρίες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε!  

 

 

perifereia_1