ΤΟ 2013 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ! 

andreadis_sete_1

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στη συνάντησή του με τους τουριστικούς συντάκτες εν όψει των εορτών, υπογράμμισε ότι:

1.Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα αυτή την περίοδο στις προκρατήσεις στις βασικές αγορές. Αν αυτό συνεχισθεί οι αφίξεις θα ξεπεράσουν κατά 1 εκατ. τις περσινές και τα δε τουριστικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,2 δισ. ευρώ, προσθέτοντας στο ΑΕΠ της χώρας περί το 1,5%!Οι προκρατήσεις, είναι αυξημένες κατά 20% – 30% στη Βρετανία και τη Γερμανία, ενώ διψήφιο ποσοστό αύξησης καταγράφεται και στη Ρωσία.Ταυτόχρονα,η άνοδος των προκρατήσεων στις παραπάνω αγορές προς Τουρκία και Ισπανία κινείται σε μονοψήφια ποσοστά.

2Απαιτείται μέσα σε λίγους μήνες να καταρτισθεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Το σχέδιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερείς και εξειδικευμένους στόχους, ιεραρχήσεις προτεραιοτήτων, μέσα πολιτικής ,χρονοδιάγραμμα και κατανομή ευθυνών, με στόχο την μετακίνηση πόρων  από τις μη ανταγωνιστικές δραστηριότητες στις εξωστρεφείς και  καινοτόμες  επιχειρήσεις.

3.Χρειάζεται να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά, να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο μακροχρόνιας ρύθμισης των δανείων των βιώσιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σταθερό φορολογικό πλαίσιο, αναπτυξιακό, δίκαιο, αποτελεσματικό, με  σταθερούς φορολογικούς συντελεστές για μία 5ετία, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές στα κέρδη και στα μερίσματα των επιχειρήσεων, μείωση 10% των ασφαλιστικών εισφορών, χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά (και υψηλότερους στα μη εμπορεύσιμα αγαθά), καθώς και άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχει το Δημόσιο προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

4  Ολοκληρώνεται το Βusiness plan για την υπό σύσταση εταιρεία μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού Marketing Greece ΑΕ  -που εκπονεί η McKinsey & Company –και μεταξύ των δράσεων της εν λόγω Εταιρείας περιλαμβάνονται η ανάπτυξη δικτύων δημοσίων σχέσεων σε βασικές αγορές-στόχους,η διοργάνωση εκδηλώσεων, η δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών .Η Marketing Greece θα συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το οποίο αναμένεται να κυρωθεί από τη Βουλή.