ENTONH ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

To ΕΒΕΚΙ-που κάποτε πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Τ.Ε.Ι Ιονίων νήσων και γι αυτό αισθάνεται «διπλά ενοχλημένο»- εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην υπάρξουν φέτος εισακτέοι στα τμήματα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα το Ληξούρι) και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα το Αργοστόλι)

 

 Το Υπουργείο Παιδείας έλαβε την απόφασή του με κριτήρια τον αριθμό ενεργών φοιτητών και την έντονη τάση εγκατάλειψης των σπουδών από τους φοιτητές- όπως αυτή στοιχειοθετείται από τον αριθμό των εισαχθέντων, τον αριθμό των φοιτητών που ενδιαφέρθηκαν για την παραλαβή συγγραμμάτων, τον αριθμό των πτυχιούχων και το μέσο όρο φοίτησης τα τελευταία χρόνια.

 

 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι τα παραπάνω κριτήρια θα ευσταθούσαν αν η Πολιτεία στήριζε την εκπαιδευτική μας μονάδα, το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων, αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του ως όφειλε και όπως έπρεπε ,δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές και «θωρακίζοντας θεσμικά»!

 

Θα ευσταθούσε αν το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων ήταν ένα «ώριμο Τ.Ε.Ι.» και όχι μια απόπειρα στα πρώτα της στάδια -υπό καθεστώς ,ακόμη, Διοικούσας Επιτροπής!

 

Στο Τ.Ε.Ι Ιονίων νήσων δεν δόθηκε ούτε ο απαραίτητος χρόνος , ούτε η απαραίτητη στήριξη και γι αυτό ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΌ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ!

 

Μοιάζει με τιμωρία για ανύπαρκτο παράπτωμα !

 

Αν ρίξουμε μια ματιά στα Τ.Ε.Ι που «κόπηκαν» θα διαπιστώσουμε ότι αγνοήθηκε το κριτήριο της σημαντικότητας του αντικειμένου σπουδών για την οικονομία της χώρας! «Κόπηκαν» π.χ. πολλά «τουριστικά τμήματα», αλλά και το δικό μας «της βιολογικής γεωργίας», λες και το αντικείμενο δεν έχει παρόν και μέλλον! Αντί, λοιπόν, η Πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί για την αναβάθμισή του σπεύδει, άρον-άρον ,να το καταργήσει!!

 

Επιπλέον: Πώς υλοποιείται η «περιφερειακή πολιτική» στο χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης όταν  το Υπουργείο Παιδείας καταργεί την «Διοίκηση Επιχειρήσεων» στο Ληξούρι-τμήμα που μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά στην επαρχία διότι δεν απαιτούνται εργαστήρια και υπάρχει σε επάρκεια το απαραίτητο καθηγητικό προσωπικό;

 

Θεωρούμε ότι όσα αναφέρθηκαν είναι υπεραρκετά προκειμένου η Πολιτεία να «πάρει πίσω» το μέτρο που οδηγεί στην κατάργηση των δυο τμημάτων Τ.Ε.Ι σε Αργοστόλι-Ληξούρι- αλλά και του τμήματος της Λευκάδας- και καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, τους βουλευτές των νησιών, τους Κεφαλονίτες υπουργούς, να συστρατευθούν με τους συλλογικούς φορείς και τους απλούς πολίτες προκειμένου να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση ώστε όχι μόνο τα τμήματα να  μην καταργηθούν, αλλά και να στηριχθεί το Τ.Ε.Ι. Ιονίων νήσων στον απαιτούμενο βαθμό !