ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ… 

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

…δημιουργείται αυτή την περίοδο πίσω από το «Ενετικό», στη Λειβαθώ!  «Οκ. Πετρίδης, γιατρός που διοργανώνει ιατρικά Συνέδρια το χαρακτήρισε ‘‘μικρό κόσμημα’’» μας είπε ο κ. Παντελειός-που μαζί ,με τους κ.κ. Κουρκουμέλη και Φραγκισκάτο-αποτελούν την ιδιοκτησία του συγκροτήματος!

 

Το Περιοδικό μας εύχεται και ελπίζει, η Κεφαλονιά να αποκτήσει μια «θέση» στον χάρτη του «Συνεδριακού Τουρισμού» και πάντα, θα υποδέχεται εμφατικά όλες τις προσπάθειες για την δημιουργία των απαραίτητων δομών και υποδομών. Η στάση μας αυτή προέρχεται από την πεποίθηση ότι τα άτομα των συνεδρίων είναι άριστοι «πρεσβευτές» ενός τόπου σε ένα κοινό υψηλότερου εισοδηματικά, κοινωνικά και πνευματικά, επιπέδου.

 

Δεν πρόκειται απλώς για μια (ακόμη) αίθουσα εκδηλώσεων, ούτε για μια (πρωτοποριακή έστω) επιχείρηση cαtering (με πιστοποίηση κουζίνας κατά HACCP και ΙSΟ) που φιλοδοξεί να προμηθεύει με φρέσκο φαγητό, αξιοποιώντας τις Κεφαλονίτικες συνταγές, τους λιανοπωλητές του είδους στο νησί μας και τις αεροπορικές Εταιρείες, αλλά. για έναν ΠΟΛΥ-ΧΩΡΟ, για μια μεγάλη αίθουσα -1650 τ.μ. και χωρητικότητας ,περίπου, 900 ατόμων- η οποία προορίζεται να φιλοξενεί-εκτός από κοινωνικές εκδηλώσεις -επιστημονικά συνέδρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και «δρώμενα» για τους επισκέπτες του νησιού μας-αυτούς, κυρίως, που καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια!

 

 Όσον αφορά τα συνέδρια ο κ. Παντελειός διαβεβαίωσε ότι θα παρέχεται γραμματειακή υποστήριξη και όλο το απαιτούμενο βοηθητικό προσωπικό. Τόνισε ότι οι συνεδριακές ανάγκες θα ικανοποιούνται με πληρότητα, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε Ζάκυνθο και Λευκάδα και πρόσθεσε: «Εμείς ,έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει, αυτή την στιγμή, η δυνατότητα στο νησί μας για τρία ή τέσσερα συνέδρια τον χρόνο ,επιμελητηριακά και επιστημονικά -κυρίως, ιατρικά!»

 

 Μας ξενάγησαν, λοιπόν, στο παρόν και το μέλλον του Πολυχώρου εξηγώντας μας ότι ήδη έχει δημιουργηθεί η υποδομή-αναμονές ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι λειτουργικές ανάγκες-στην οποία υποδομή θα πρέπει να συνυπολογισθεί το πλήθος των  πυροσβεστικών κρουνών και η αυτόνομη δεξαμενή νερού. Μας δήλωσαν, επίσης, με περηφάνια, ότι εφαρμόστηκε μια δαπανηρή, αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδος αντισεισμικής κατασκευής  κι ότι κατασκευάζεται ένα πολύ σύγχρονο σύστημα κλιματισμού-εξαερισμού που επιτρέπει την συνεχή ανακύκλωση του αέρα (κόστους 270 χιλ. Ευρώ)!

 

Το κόστος του όλου έργου θα καλυφθεί  με τραπεζικά δάνεια κα ι ίδια Κεφάλαια. Η όλη κατασκευή είναι πιθανόν να είναι έτοιμη τα Χριστούγεννα του 2010, αλλά, αν αυτό δεν συμβεί, είναι βέβαιο ότι το συγκρότημα θα λειτουργεί το Πάσχα του 2011!