ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ-ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ-ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.Τ.Α.Κ 

Το Ε.Β.Ε.Κ.Ι ενημερώνει ότι:

 

 

  1. Με εγκύκλιο που απέστειλε το Ι.Κ.Α προς όλα τα υποκαταστήματα  προτρέπει να χορηγούνται αμέσως βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας- ώστε να δανειοδοτηθούν από Τραπεζικά Ιδρύματα μέσω του προγράμματος του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε- σε όσους εργοδότες έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς το Ίδρυμα, καθώς και σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν απασχολήσει ποτέ προσωπικό. Για όσους εργοδότες απαιτείται η διενέργεια ελέγχου για τον προσδιορισμό της οφειλής τους, αυτός να γίνεται κατά απόλυτη προτεραιότητα και πάντως οπωσδήποτε εντός της δεκαήμερης προθεσμίας.

     

  2. Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα» ετοιμάζεται «νομοσχέδιο -σκούπα» στο οποίο, εκτός των άλλων, παρατείνεται μέχρι και τη χρήση του 2010 του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των επαγγελματιών ταξί και των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσεως, αυξάνονται τα όρια υπαγωγής στη ρύθμιση της αυτοπεραίωσης για τις εμπορικές επιχειρήσεις(στα 400.000 Ευρώ) και  παρατείνονται μέχρι 31 Μαΐου 2009 οι ρυθμίσεις για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογουμένων.

     

  3. H Γ.Γ.Π.Σ. ανακοίνωσε ότι από 31/03 λειτουργεί μια νέα υπηρεσία για αυτούς που έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια Ε.Τ.Α.Κ για διόρθωση λαθών και συμπληρώσεις στις δηλώσεις που υπέβαλλαν. Η διαδικασία αποκατάστασης των λαθών και παραλείψεων γίνεται μέσω επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας στο τηλέφωνο 801 111 2277 που λειτουργεί Δευτέρα μέχρι Παρασκευή (εκτός αργιών) από 8:00 έως 18:00.Οι πολίτες οφείλουν να επικοινωνήσουν για να εξυπηρετηθούν από την υπηρεσία εντός δεκαημέρου από την ημερομηνία που έλαβαν το ειδοποιητήριο και καλούνται να έχουν εντοπίσει προηγουμένως τα λάθη και τις παραλείψεις τους.