Απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ 

Ανακοινώνουμε στα μέλη μας ότι κατόπιν αιτήματος  του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης στο αρμόδιο Υπουργείο και με συντονισμένες κινήσεις από τα Επιμελητήρια της χώρας καθώς και τον ΕΟΑΕΝ,  υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη διάταξη για απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ. 

Η αναστολή λειτουργίας μεγάλου μέρους εμπορικών επιχειρήσεων λόγω των μέτρων αναχαίτισης του COVID-19 δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έκλεισαν, στοκάροντας τα προϊόντα τους  όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές κ.α ενώ ταυτόχρονα τα αντίστοιχα προϊόντα πωλούνταν μέσα από τις υπεραγορές τροφίμων.

Η εφαρμογή της διάταξης θα ξεκινήσει από αύριο 11/11/20 ενώ η κατ’ οίκον παράδοση αγαθών όπως και το ηλεκτρονικό εμπόριο επιτρέπονται.

Υπενθυμίζουμε  ότι το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης παρέχει εδώ και 2,5 χρόνια δωρεάν υπηρεσία e-shop στα μέλη του, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα από τον παρακάτω σύνδεσμο σε ελάχιστο χρόνο.

https://www.directmarket.gr/dmarket/marketplc/user/user_reg.jsp

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής