Απάντηση Σταύρου Σπαθή στην αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό 

Με βαθιά μας λύπη, διαβάσαμε το ψευδές και ανυπόστατο δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Γασπαρινάτου για τα γενόμενα στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας Ιθάκης.

Προς ορθή ενημέρωση των μελών μας και αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι:

Λόγω των συνθηκών του covid-19, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Η κρισιμότητα του θέματος (ψήφιση προϋπολογισμού) δεν θα επέτρεπε αστοχίες και παραλείψεις, γι’ αυτό είχαν ενημερωθεί όλοι οι σύμβουλοι για την ανάγκη συμμετοχής στο συγκεκριμένο συμβούλιο. Και οι 21 σύμβουλοι είχαν ενημερωθεί για τη χρήση του σχετικού συνδέσμου ή τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου μέσω ανοικτής ακρόασης. Όσοι δε παρόλα αυτά, δεν θα ήταν σε θέση να συνδεθούν, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, είχαν τη δυνατότητα, να παρευρίσκονται στο γραφεία του Επιμελητηρίου. Αναφορικά με το σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Γασπαρινάτου και απευθυνόμενοι προς τους συμβούλους αυτής:

Δηλώνετε ότι καταψηφίσατε, ενώ στη πραγματικότητα οι σύμβουλοι της παράταξής σας ψηφίσατε παρών. Ψεύδεστε! Ο μόνος σύμβουλος που καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Τζανάτος και αυτό από θέση αρχής και μόνον. Κύριοι, αν γνωρίζατε το νόμο στο ελάχιστο, θα ξέρατε ότι το «παρών» ως ψήφος δεν προσμετράται θετικά ή αρνητικά όπως και το «λευκό», δηλώνει ουσιαστικά απουσία στη ψηφοφορία και λογίζεται μόνο ως προς την απαρτία. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με δέκα θετικές ψήφους. Κύριοι δυστυχώς ψεύδεστε! Ψεύδεστε και εκτίθεστε,  προσβάλλοντας κατάφορα το θεσμό του Επιμελητηρίου και τους επαγγελματίες που εκπροσωπείτε, τα μέλη μας που σας όρισαν στη θέση αυτή.

Ως ένδειξη καλής θέλησης, θα επιλέξουμε να αποδώσουμε τα «λάθη» σας αυτά και τη σύγχυσή σας, στην απειρία του επικεφαλής σας, εκτός βέβαια κι αν υπάρχει σχετική λανθασμένη (σκοπίμως ή όχι) καθοδήγηση προς το πρόσωπό του. Επίσης, ουδέποτε η συνεδρίαση διεκόπη απότομα, αντιθέτως έκλεισε ομαλά και σε πολύ καλό κλίμα. Αυτό, όπως και τα όσα έγιναν μπορεί να επιβεβαιώσει και να σας υπενθυμίσει και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παναγιώτης Τζανάτος ο οποίος συμμετείχε στο συμβούλιο δια ζώσης, στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Είναι πραγματικά λυπηρό για έναν επαγγελματία που σας τίμησε με την ψήφο του τοποθετώντας σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, να διαπιστώνει ότι τρία χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχετε κάνει ούτε μια πρόταση, αλλά  το πρώτο δελτίο τύπου που βγάλατε αφορά στο ότι δεν ψηφίσατε θετικά τον προϋπολογισμό δαπανών του φορέα. Τα παραπάνω θα θεωρηθούν ως ατυχή και σας καλώ σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία που βρισκόμαστε, να συνεχίσουμε τον αγώνα για το συμφέρον των επαγγελματιών των νησιών μας.

Προσωπικά ως Πρόεδρος, όσο και οι σύμβουλοι της παράταξής μου, έχουμε αυτό ως μοναδικό μας στόχο. Εσείς από την άλλη αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε να δηλώνετε «παρών» ή μελλοντικά αν αντιληφθείτε τη διαφορά να ψηφίσετε και «όχι», ουσιαστικά  στα έξοδα λειτουργίας του προσεχώς 102 ετών Επιμελητηρίου μας.

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής