ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ Η ΚΕΛΑΥΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ! 

 

pareborio

 

ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ Η ΚΕΛΑΥΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) , στον πρώτο μήνα λειτουργίας του, καταστράφηκαν περισσότερα από 6.000 προϊόντα παραεμπορίου, ελέγχθησαν 130  άτομα , διαπιστώθηκαν 37 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 38.400 ευρώ.

 Στην πρόσκληση, όμως, στις Περιφέρειες για  άμεση συγκρότηση και ενεργοποίηση των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ)  και με καταληκτική ημερομηνία ανταπόκρισης την 12η Οκτωβρίου 2012 , οι Περιφέρειες δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη (24/10) τη συγκρότηση της προαναφερόμενης Επιτροπής-με εξαίρεση  τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας.

Το Συντονιστικό Κέντρο ,για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζει:

  1.Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, με στόχο τη νομική θεσμοθέτηση του ΣΥΚΑΠ, την ένταξη στο νόμο 3892/2011 του ΣΔΟΕ, της ΕΛΑΣ και της Λιμενικής Αστυνομίας και την αντιμετώπιση των περιπτώσεων εντοπισμού «προϊόντων μαϊμού» που συνοδεύονται από τα απαραίτητα παραστατικά.

 2.Την διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων  και η ασφάλεια των ελεγκτών.

3. Την επιτάχυνση  των διαδικασιών καταστροφής και τη  μείωση του σχετικού κόστους με τη δημιουργία-εκτός των άλλων- δικτύου 2 – 3 αποθηκών στη χώρα, για να  μεταφέρονται τα κατασχεθέντα παράνομα εμπορεύματα .