ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΕΡΩΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

To EBEKI ενημερώνει ότι:

 

 

·          Στις 14 Οκτωβρίου στις Βρυξέλες θα συνεδριάσει η Ευρωβουλή των Επιχειρήσεων στην οποία μετέχουν επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη ,εκπροσωπώντας τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον των Επιτρόπων και των Ευρωβουλευτών .Η προώθηση της συγκεκριμένης υπόθεσης στη χώρα μας έγινε με ευθύνη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. και κάθε Περιφέρεια της χώρας θα εκπροσωπηθεί από έναν επιχειρηματία.

 

       Την Περιφέρεια Ιονίων νήσων επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΚΙ κ. Α. Παντελειός,ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία για την νησιωτικότητα.

 

·          Ενώ αναμένεται ο Ο.Α.Ε.Ε. να ενισχυθεί με το ποσόν των 180 εκατ. Ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του, θυμίζουμε ότι έχει εξαγγελθεί πως στις 13 Οκτωβρίου οι επαγγελματοβιοτέχνες θα κλείσουν τα καταστήματά τους, ενώ σε ανάλογη κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι μικρομεσαίοι έμποροι στις 22 Οκτωβρίου. Το κύριο αίτημα είναι να χρηματοδοτείται ο ΟΑΕΕ  σε σταθερή βάση κατ έτος με το 0,5% του Προϋπολογισμού. H κινητοποίηση στις 22/10 γίνεται, επίσης, και για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 10.500 Ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες,.