ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠ.ΑΝ ΙΙ 

Την Δευτέρα 29/09/08 και από τις 17:30- 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου πραγματοποιήθηκε μια ημερίδα που την διοργάνωσε η Ειδική Γραμματεία του ΕΠ.ΑΝ( Υπουργείο Ανάπτυξης) με την σύμπραξη του ΕΒΕΚΙ.

 

 

Το κεντρικό πρόσωπο στην ημερίδα ήταν ο Ειδικός Γραμματέας για την «Ανταγωνιστικότητα» κ. Λ.  Σταυρόπουλος.. Στην ωριαία εισήγησή του ο κ.Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στην «νέα Ανταγωνιστικότητα»( ΕΠ.ΑΝ. ΙΙ) όπου επιζητείται. η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας μέσω της βελτίωσης της καινοτομικότητας και της εξωστρέφειας. Το ΕΠ.ΑΝ ΙΙ έχει 4 Άξονες Προτεραιότητας. Τα «κουπόνια καινοτομίας» παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον Άξονα Ι, ενώ ο Άξονας ΙΙ(Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και της Εξωστρέφειας) ενδιαφέρει ιδιατέρως τις ΜΜΕ και τον τομέα του τουρισμού. Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων, καθώς ανήκει στον Στόχο 1, θα μοιραστεί με άλλες επτά Περιφέρειες 1721 εκατ. Ευρώ στα πλαίσια του ΕΠ.ΑΝ ΙΙ.

 

Ο κ. Σταυρόπουλος απάντησε στην συνέχεια σε μια σειρά από θέματα που έθεσε εκ μέρος του ΕΒΕΚΙ ο ΑντιΠρόεδρος ο κ Σ.Ματιάτος ( για την υπερβολική γραφειοκρατία, την μη έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, την μη ενίσχυση υποψήφιων επενδυτών από το ΕΠΑΝ Ι, παρότι «είχαν πιάσει την βάση» κ.λ.π.) , καθώς και σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους παριστάμενους.

 

Πριν από τον Ειδικό Γραμματέα είχε μιλήσει η κ.Νάνου -στέλεχος του ΥΠ.ΑΝ -η οποία αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του ΕΠΑΝ Ι όσον αφορά την κατάρτιση-βελτίωση των ανθρώπινων πόρων και στους στόχους και την χρηματοδότηση του ΕΠΑΝ ΙΙ γι αυτό το θέμα.

 

Ο κ. Σταυρίδης, εκπροσωπώντας την ΕΕΔΕ, μιλώντας αμέσως μετά τον Ειδικό Γραμματέα, τόνισε την ανάγκη οι επιχειρηματίας να επιδείξουν δημιουργικότητα και το Κράτος να περιορίσει την γραφειοκρατία και την διασπάθιση των δημοσίων εσόδων.