Σταύρος Σπαθής: «Να σταματήσει ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα των επαγγελματιών των νησιών μας» 

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος με αφορμή μια επιστολή κατοίκου της Αγίας Ευφημίας. Δυστυχώς ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση μιας κοπέλας σε απόγνωση, για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους.

Στη συνέχεια ακούσαμε μια ατυχή τοποθέτηση του Βουλευτή μας όπου ανέφερε ότι «ήδη 100 αιτούντες ανακάλεσαν τις αιτήσεις τους φοβούμενοι τις συνέπειες». Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να ενημερώσουμε όσους καλοπροαίρετα εμπλέκονται στην υπόθεση, ότι οι εκατό ανακληθείσες αιτήσεις δεν ήταν από ασυνείδητους που καρπώνονται τις αποζημιώσεις, αλλά από επαγγελματίες που έπαθαν ζημιά στις επιχειρήσεις τους, υπέβαλλαν δηλώσεις που είχαν λάθη και κατόπιν οδηγίας της ΔΑΕΦΚ τις ακυρώσαν για να επανυποβληθούν ορθά. Οι επαγγελματίες δεν είναι ούτε ψεύτες, ούτε κλέφτες! Θέση για το θέμα έχει εκφράσει και το Σωματείο Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων «Αρκείσιος», θέση η οποία μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Αναγνωρίζουμε ότι για όλους υπάρχουν ατυχείς στιγμές και ως τέτοια τη χαρακτηρίζουμε. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι με το ήθος που διακρίνει τους εμπλεκόμενους μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσουν, ώστε να μη δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Στόχος όλων μας, πολιτών, αιρετών και φορέων, πρέπει να παραμείνει η γρήγορη αποκατάσταση των βλαβών και η οικονομική επιβίωση κατοίκων και επιχειρήσεων. Για το στόχο αυτό απαιτείται να παραμείνουμε ενωμένοι και μακριά από τιμωρητικές συμπεριφορές. Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης δεν προτίθεται να ανεχθεί τέτοιες γενικευμένες συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς και δεν θα επιτρέψει η τύχη των επαγγελματιών να γίνει αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας από οποιονδήποτε  πολιτικό χώρο. Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι θα βρεθούμε στο πλάι τους κυριολεκτικά και μεταφορικά σε περίπτωση που μας χρειαστούν.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής