ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ! 

To EBEKI ενημερώνει:

 

1.Η εφαρμογή της νέας ρύθμισης για οφειλόμενες μέχρι 31/12/2010 ασφαλιστικές εισφορές, έχει ξεκινήσει στον ΟΑΕΕ. Για όσους υπαχθούν στην νέα ρύθμιση, αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης μέχρι 31 /12/2012.

 

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση  είναι-εκτός από την κατάθεση σχετικής αίτησης-η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών(από 1ης Ιανουαρίου) και η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών έναντι της μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 οφειλής.

 

(Σε ανάλογη με τον ΟΑΕΕ ανακοίνωση έχει προβεί και το ΙΚΑ)

 

2 .Έχει παραταθεί μέχρι το Μάιο  το χρονικό όριο για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο νέο Αναπτυξιακό νόμο. σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ο υπουργός ,μάλιστα, γνωστοποίησε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν εκδοθεί τα Προεδρικά Διατάγματα και οι επτά αποφάσεις που απαιτούνται ώστε να τεθεί σε λειτουργία ο νόμος και να μπορούν οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν τις αιτήσεις ένταξης.