ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΡΥΞΕΛΩΝ 

·          Η κ. Μαrkοvic είχε την καλοσύνη να μας στείλει λίγες μέρες μετά την παρουσία της στην Τουριστική Έκθεση των Βρυξελλών ένα κείμενο εντυπώσεων και διαπιστώσεων. Τα στοιχεία που έθεσε στην διάθεσή μας απετέλεσαν την βάση για το Δελτίο Τύπου που γνώρισε το φως της δημοσιότητας για την Έκθεση και το οποίο παραθέτουμε στο παρόν τεύχος της «Φωνής»:  

 

 

 

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

 

 

 

Στην Τουριστική Έκθεση στις Βρυξέλλες από 8-12 Φεβρουαρίου το Ε.Β.Ε.Κ.Ι εκπροσώπησε η κ.Padette Markovic Ramirez. Την 30.000 τ. μ Έκθεση με τους 733 εκθέτες επισκέφθηκαν 100.000 άτομα-περίπου 20.000 κάθε μέρα. Συγκάτοικοι στο ίδιο περίπτερο με τα άλλα νησιά της Περιφέρειάς μας διαθέσαμε μπροσούρες, αφίσες και διαφημιστικές τσάντες

 

H κ. Ramirez σημειώνει ότι:

 

1) Η Κεφαλονιά είναι ακόμη ένας άγνωστος τόπος για πάρα πολλούς επισκέπτες της Έκθεσης και δεν υπάρχει κανένας Τουριστικός Πράκτορας στο Βέλγιο που να προσφέρει πακέτα διακοπών για την Κεφαλονιά. Εν τούτοις, η Ζάκυνθος έχει πτήση charter από Βέλγιο και θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την γραμμή Σχοινάρι-Πεσάδα για να επισκεφθούν οι Βέλγοι Τουρίστες και την Κεφαλονιά.

 

2)Περίπου το 70% των επισκεπτών της Έκθεσης είναι καλού εισοδηματικού επιπέδου και πηγαίνουν διακοπές πάνω από μια φορά τον χρόνο. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να σηματοδοτεί ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους μας για την Βελγική Αγορά.

 

3)Χρειαζόμαστε DVD και περισσότερα διαφημιστικά φυλλάδια-κυρίως στα Ολλανδικά, μια και το 65% των επισκεπτών είναι Φλαμανδοί.