ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ»! 

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ»!

 

 

Στην Κεφαλονιά , με την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων ασχολιόντουσαν και ασχολούνται τρεις (3) πράκτορες:Ο κ. Γ. Βασιλάτος, ο κ. Δ. Έρτσος και ο κ. Μ. Ζαμπέλης. Προκειμένου να έχουμε μια όσο το δυνατόν σαφέστερη εικόνα για το πόσα κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν εφέτος το Αργοστόλι , την Σάμη και το Φισκάρδο και το τι είχε συμβεί πέρυσι επισκεφθήκαμε και τους τρεις πράκτορες ζητώντας πληροφορίες.

 

Ο κ. Γ. Βασιλάτος μας γνωστοποίησε ότι φέτος θα έχει 27 αφίξεις στο Αργοστόλι ( με τις 22 από το ίδιο πλοίο!), ενώ το 2009 είχε 34 και 1 άφιξη στη Σάμη( έναντι καμιάς πέρυσι)

 

Ο κ. Έρτσος μας ενημέρωσε ότι φέτος έχει 18 αφίξεις(12 αφίξεις από το ίδιο καράβι) στο Αργοστόλι ,ενώ πέρυσι οι αφίξεις δεν ξεπέρασαν τις 9.

 

Ο κ. Μ. Ζαμπέλης δεν μπορούσε να μας πληροφορήσει με ακρίβεια για το τί είχε συμβεί πέρυσι. Σύμφωνα με την φετινή κατάσταση αφίξεων αναμένονται 13 κρουαζιερόπλοια στο Αργοστόλι (εκτίμησε ότι πέρυσι είχε περίπου 18) και 15 κρουαζιερόπλοια στο Φισκάρδο (πέρυσι 7ή 8).

 

Η πρώτη άφιξη Κρουαζιερόπλοιου πραγματοποιήθηκε 29/03/2010 και η τελευταία θα λάβει χώρα στο Φισκάρδο στις 9/11/2010.

 

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο κατάλογος των αφίξεων δεν προβλέπεται να μεταβληθεί-και αν αυτό συμβεί θα γίνει προς το τέλος της περιόδου και οριακά, τα στοιχεία δείχνουν ότι αναμένονται το 2010 στο Αργοστόλι 58 αφίξεις(έναντι,περίπου,61 πέρυσι) και 15 στο Φισκάρδο (έναντι 7 ή 8 πέρυσι.).Κατά συνέπεια ,συνολικά, εμφανίζεται μια μικρή αύξηση ( 74 αφίξεις εφέτος έναντι 69 πέρυσι), ενώ στο Αργοστόλι μια ελαφρά μείωση.

 

Το αν θα έχουμε μεγαλύτερα οφέλη κατά την φετινή περίοδο από τον τουρισμό των κρουαζιεροπλοίων εξαρτάται, φυσικά κα ι από την φέρουσα ικανότητα των πλοίων, την πληρότητά τους και την διάθεση των επιβαινόντων για αποβίβαση και πραγματοποίηση δαπανών.