Β. ΡΟΥΧΩΤΑΣ:« ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΕΡΒΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ…» 

Β. ΡΟΥΧΩΤΑΣ:« ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΕΡΒΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ…»

 

 

Ο κ. Βίκτωρας Ρουχωτάς, εκτός των άλλων, είναι και Πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά και μέλος του Συμβουλίου του εμπορικού Ελληνοσερβικού Επιμελητήριου . Μαζί με τον κ. Νομάρχη επισκέφθηκαν στις 23/02/10 την τουριστική Έκθεση στο Βελιγράδι-η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη σερβική πρωτεύουσα.

 

-Ποιές οι εντυπώσεις;

 

-Η Έκθεση ήταν και για το κοινό και για τους επαγγελματίες και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν φοβερή και τις έξη μέρες! Η Έκθεση άνοιξε την Τρίτη 23/02 και έκλεισε τις «πύλες της την Κυριακή 28/02. Η πολιτική της σερβικής Κυβέρνησης είναι οι Σέρβοι που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τουρισμό να προτιμήσουν την Ελλάδα. Οι δημοσιογράφοι, λοιπόν, ωθούν τον κόσμο σε αυτή την κατεύθυνση, το βασικό «μότο»είναι : «Η Ελλάδα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους»!Θέλουν με τον τρόπο τους να μας βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές διότι μας αισθάνονται φίλους τους!

 

-Το δικό μας περίπτερο προσέλκυσε ενδιαφέρον;

 

-Η Ε.Τ.Ι.Ν είχε στήσει το περίπτερο των Ιονίων νήσων σε μια γωνιά του χώρου που ήταν αφιερωμένος στην Ελλάδα…Και, φυσικά, υπήρχε ενδιαφέρον για τη δική μας «γωνιά»…αλλά, οι Σέρβοι μας γνωρίζουν καιρό τώρα! Γνωρίζουν την Κεφαλονιά! Όταν εγώ και ο Νομάρχης φθάσαμε στο Βελιγράδι , οι εφημερίδες το αναφέρανε! Παραχώρησα συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση για ένα μισάωρο, μίλησα για το «σέρβικο σπίτι» και βρήκα την ευκαιρία να ,μιλήσω γενικότερα για την Κεφαλονιά ως τουριστικό προορισμό. Είχα, επίσης, και άλλες ευκαιρίες:Επισκεπτόμενος τον βοηθό του Υπουργού Εξωτερικών, μίλησα στους δημοσιογράφους που ήταν εκεί, συζήτησα και με τον Δήμαρχο του Βόσδοβατς, του Σάμπατς αλλά και με τον Πατριάρχη-τον οποίο επισκέφθηκα μαζί με τον κ. Γεωργάτο!

 

-Θα έρθουν, εφέτος, Σέρβοι στην Κεφαλονιά;

 

Θα έρθουν! Και, μάλιστα, η Εταιρεία «Κοντίκι» δρομολογεί απευθείας πτήση «τσάρτερ»από Βελιγράδι για Κεφαλονιά. Η Εταιρεία «Μπέλβιτς» που είχε φέρει πέρυσι κόσμο θα φέρει κι εφέτος και θα έχουμε κι άλλα πρακτορεία

 

– Θα έρθουν περισσότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι;

 

– Πιστεύω πως ναι! Είμαι πολύ αισιόδοξος! Το πρακτορείο «Κοντίκι» έφερε πέρυσι χίλια άτομα, αλλά τους μοίρασε σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Φέτος, όμως, έχει απευθείας πτήση για το νησί μας. Πόσους είχε φέρει το «Μπέλβιτς» δεν γνωρίζω. Αυτό που διαπίστωσα κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Σερβία ήταν ότι πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα σοβαρά σερβικά πρακτορεία, να τους «φιλοξενούμε» εδώ κ.λ.π. Όπως γνωρίζετε με την Σερβία έχουμε αναπτύξει δεσμούς κατά το πρόσφατο παρελθόν, υπάρχει «έδαφος», αλλά χρειάζεται να το καλλιεργήσουμε! Μας διευκολύνει σημαντικά το ότι υπάρχει η Εγνατία Οδός,, αλλά και το ότι η Χαλκιδική κατά το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι γεμάτη Σέρβους-που σημαίνει ότι θα στρέψουν κι αλλού το ενδιαφέρον τους!

 

-Τώρα πια δεν υπάρχει και βίζα!  

 

-Βεβαίως! Με το διαβατήριο οι Σέρβοι πάνε κι έρχονται όπου θέλουν! Πριν καταργηθεί η βίζα περιμένανε τρεις ημέρες για να μπουν στη χώρα!

 

Να θυμίσουμε ότι έχουν γίνει αρκετές αδελφοποιήσεις Δήμων της Κεφαλονιάς με Δήμους της Σερβίας

 

-… Με τέσσαρες σερβικούς Δήμους σε διαφορετικά σημεία της Σερβίας! Θα έπρεπε πρώτα-πρώτα να διαφημιστούμε ως Κεφαλονιά στα «κανάλια» αυτών των Δήμων και, να αναπτύξουμε κι άλλο αυτό που λένε Δημόσιες Σχέσεις.